Panouri solare termice

  Panourile solare termice sunt panourile care au ca scop producerea de apa calda menajera (ACM) si pot fi de mai multe tipuri. In functie de modul de transformare a razelor soarelui in caldura panourile sunt de 2 tipuri:
  • plane
  • tuburi vidate
  Din punctul de vedere al modului de stocare si consum al apei calde:
  • cu tiraj normal (boilerul de stocare apa se afla deasupra panourilor)
  • cu tiraj fortat (boilerul se afla in casa, iar circulatia apei calde se face cu ajutorul unei pompe)
  O alta caracteristica importanta a sistemelor de incalzire a apei cu panouri solare il reprezinta rezistenta la inghet, astfel unele panouri rezista la inghet si pot functiona si pe perioada iernii, chiar daca au un randament scazut, iar la altele este necesara golirea instalatiei pe timpul iernii.
  Ca la orice tehnologie pentru fiecare din tipurile amintite mai sus exista avantaje si dezavantaje. Panourile cu tiraj normal au avantajul de a fi mai compacte dar sunt in general mai scumpe decat cele cu tiraj fortat pentru ca vin cu toate accesoriile incluse: prindere pe acoperis, tevi, fitinguri, etc. Pe de alta parte, cele cu tiraj fortat chiar daca mai ieftine la cumparare trebuie folosite cu pompa de recirculare, ceea ce inseamna consum constant de curent pe toata durata de functionare.
  Un alt aspect al folosirii panourilor solare este cel al preincalzirii apei folosita la incalzirea locuintei. Astfel, in perioada rece, apa calda produsa de panourile solare, chiar daca nu are o temperatura ridicata, se poate introduce in boilerul centralei pe gaz pentru a folosi o cantitate mai mica de gaz pentru incalzirea locuintei.
  Alegerea sistemului pe care doriti sa il cumparati depinde de modul in care doriti sa il folositi, al randamentului acestuia si al posibilitatilor de instalare.
Panou solar  150L

Panou solar 150L

  Panoul solar termic STS 150 este un panou de tip plat, cu un randament foarte ridicat din cauza capacitatii de a absorbi peste 95% din energia solara. Sistemul este cu circulatie naturala, are un boiler de 150 L efectivi si este livrat cu toate accesoriile necesare montarii (structura pentru plan inclinat sau plan, racorduri, conducte, reductori, etc). Dimensiunea suprafetei colectoare: 1753 x 1147 x 87 mm iar a boilerului 500 x 1320. Greutatea intregului sistem este de 107 kg (fara apa).

Panou solar  200L

Panou solar 200L

Panoul solar termic STS 200 este un panou de tip plat, cu un randament foarte ridicat din cauza capacitatii de a absorbi peste 95% din energia solara. Sistemul este cu circulatie naturala, are un boiler de 200 L efectivi si este livrat cu toate accesoriile necesare montarii (structura pentru plan inclinat sau plan, racorduri, conducte, reductori, etc). Dimensiunea suprafetei colectoare: 1753 x 1147 x 87 mm iar a boilerului 530 x 1320. Greutatea intregului sistem este de 1115 kg (fara apa).

Panou solar 300L

Panou solar 300L

Panoul solar termic STS 300 este un panou de tip plat, cu un randament foarte ridicat din cauza capacitatii de a absorbi peste 95% din energia solara. Sistemul este cu circulatie naturala, are un boiler de 300 L efectivi si este livrat cu toate accesoriile necesare montarii (structura pentru plan inclinat sau plan, racorduri, conducte, reductori, etc). Dimensiunea suprafetei colectoare: 1753 x 1147 x 87 mm iar a boilerului 530 x 2080. Greutatea intregului sistem este de 190 kg (fara apa).

Realizat de Art Logo Art Extension Extension