Intrebari frecvente

Exista mai multe tipuri de panouri solare ?

Panoul solar termic capteaza energia solara si o transforma in energie termica prin intermediul unui agent termic (apa, antigel), cu finalizare ca si apa calda menajera sau apa calda pentru incalzire locuinte.
  Panoul solar fotovoltaic (panou PV) transforma energia luminoasa din razele solare direct in energie electrica, prin intermediul celulelor solare.

Ce inseamna un sistem fotovoltaic ?

  Sistemul fotovoltaic (PV) este in general compus din ansamblul elementelor de producere a energiei electrice (panouri fotovoltaice), transferul si/sau transformarea ei (cabluri solare speciale, regulatoare de tensiune, invertoare), stocarea (baterii) si cateodata consumatori (lampi cu led, sisteme de incalzire, etc).
  Din cauza complexitatii sistemelor este importanta proiectarea si dimensionarea acestora in caz contrar existand riscul nefunctonarii corecte a acestora saua cheltuirii unor sume importante de bani fara a avea rezultatele dorite.

Este aceasta tehnologie pentru mine ?

Luand in considerare produsul final al panourilor PV si anume curentul, este clar ca aceasta tehnologie se adreseaza oricarei persoane care consuma curent, indiferent de modul in care o face. Luand in considerare si tendinta de reducere a folosirii combustibililor fosili tehnologia PV este folosita acum pentru inlocuirea acestora.
  Spre exemplu incalzirea locuintei se poate face acum prin panouri radiante, incalzire in pardoseala, altele, toate folosind curentul produs de panourile PV.
  De asemenea in agricultura pompele de irigat, utilajele de la fermele de porci sau pui, pompele de reciclare apa de la pescarii, toate pot folosi curent de la o sursa de PV.
  In pagina noastra web puteti vizualiza cateva exemple puse in practica de firma noastra la cererea clientilor.

Exista programe guvernamentale in ajutorul meu ?

Pe langa acest program guvernamental mai exista posibilitatea accesarii de imprumuturi bancare cu dobanzi subventionate si garantate de catre stat prin intermediul diverselor institutii. Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati.
Realizat de Art Logo Art Extension Extension